| Autor |
Mesaj |
TegSpawn
I*Love*You*


Data inscrierii: 08/Dec/2007 Mesaje: 169
|
|
Jaguarul |
|
[url=http://www.postimage.org/image.php?v=aV4fipr] [/url]
[url=http://www.postimage.org/image.php?v=aV4fzSr] [/url]
[url=http://www.postimage.org/image.php?v=aV4fOQi] [/url]
Jaguarul
Familia: Feline
Specii: nouã subspecii, toate distribuite în America de Nord, de Sud ºi Centralã
Dimensiuni maxime: 1,8 m / 57-100 kg
Reproducere: 1-4 pui dupã 90-111 zile de gestaþie
Comportament social: Jaguarii sunt animale solitare, care socializeazã numai pentru a se reproduce.
Hrãnire: Cãprioare, tapiri, reptile, peºti, maimuþe ºi vite
Statut: Despãduririle masive au pus în pericol ºi au limitat foarte mult habitatul normal al jaguarului.
Cea mai mare felinã din cele douã Americi, jaguarul se înrudeºte strâns cu leul, tigrul ºi leopardul. Habitatul sãu natural este în zonele cu pãduri ºi tufiºuri dese sau în pãdurile tropicale. Ca ºi tigrul, jaguarul este un înotãtor teribil de bun. Poate chiar sã prindã ºi peºte.
O afecþiune geneticã numitã "melanism" realizează uneori indivizi cu blana complet neagrã. Cunoscuþi de obicei sub numele de "pantera neagrã", aceºtia nu alcãtuiesc, de fapt, o specie aparte.
|
|
| 06/02/2008 04:47 |
|
 |
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
|
|
|